Een tekening die tot leven komt!

Gepubliceerd op 15 april 2021 om 20:00

Vandaag weer een nieuwe blog, en dit keer over een app die je direct in kunt zetten in de klas. Hij is namelijk helemaal gratis! Of naja de basis is gratis, maar als je er meer mee wilt kun je ook tegen betaling andere onderdelen gebruiken. Over welke app ik het dan heb? Dat zal ik je vertellen: Quiver. 

 

Wat is Quiver?

Quiver is een app die van ingekleurde geprinte tekeningen 3D figuren maakt. Quiver heeft zelf kleurplaten beschikbaar die je kunt uitprinten en na inkleuren kunt scannen met de app, wat er daarna gebeurt kunnen jullie denk ik wel raden. De tekening komt tot leven op de Ipad op dezelfde manier als het kind het heeft ingekleurd. Hoe tof is dat voor de kinderen. Ze zullen hun ogen uitkijken als hun tekening opeens rechtop staat en kan bewegen. 

 

Ik maakte kennis met Quiver op mijn opleiding 'Specialist Toekomstgericht Onderwijs' en was gelijk enthousiast. Je kunt met deze app namelijk echt een extra dimensie geven aan het tekenen voor kinderen. Ik heb gelijk alle kleurplaten gedownload voor mijn school, en ik moet zeggen en zit echt voor iedereen wat bij. Ook al denk ik dat deze app het meest geschikt is voor de onderbouw, eigenwijs als ik ben wilde ik graag ook de app in de klas uittesten. Dus samen met mijn groep gingen we hard aan de kleur. Eerst keek de klas mij wel wat verbaasd aan: 'huh, waarom moeten wij nu samen een kleurplaat inkleuren juf?' Toen ik ze eenmaal de Ipad gaf en zij hun tekening tot leven lieten komen snapte zij mij natuurlijk direct, en wederom kreeg ik veel enthousiaste reacties. Eerst dachten de kinderen dat het nep was en dat hij niet daadwerkelijk hun kleuren gebruikt, maar na wat veranderen en opnieuw inkleuren kwamen ze tot de conclusie dat dit toch echt wel het geval was. Een echt onderzoekende houding zullen we maar zeggen. 

 

Sommige tekeningen hebben nog leuke toevoegingen zoals weetjes of gesproken informatie. Ook zijn er kleurplaten waar je de figuren echt iets kunt laten doen. Het is heel verschillend per kleurplaat wat mogelijk is, maar zoals je wellicht wel zult begrijpen zijn de opties op de gratis kleurplaten minder als op de betaalde varianten. 

Wat je wel zeker kunt doen is de leerlingen een foto of filmpje van hun 3D kleurplaat laten maken, deze functie is standaard beschikbaar in de app door op de drie punten aan de rechterkant te drukken. 

 

Er zijn veel kleurplaten beschikbaar (via onderstaande link te bekijken). Gratis en betaalde varianten. En het leuke is dat ook Quiver door ontwikkelt. Zo zijn er nu ook maskers beschikbaar die je op iemand zijn hoofd kunt 'plakken'. 

https://quivervision.com/education-coloring-packs 

 

Ik zeg zeker een aanrader om eens (of vaker) in te zetten in je klas! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.